Válogatott keret. De miből válogatva?

Posted: 2011. július 28. by kudu90 in Magyar labdarúgás
Címkék: , ,

Kihirdette Egervári Sándor az Izland elleni barátságos válogatott mérkőzés keretét. Vegyük sorba, kit miért (kit miért nem) hívhatott be a válogatott elsőszámú embere. Számvetés.

Kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paksi FC)

Alapszabály: Végy egy jó kapust! (de miért ilyen időset?) Könyörgöm. Barátságos meccs. Miért nem lehet kipróbálni új, fiatal kapusokat. Miért erőltetjük még Király Gábort? (urambocsá’ nem a képességeivel van gond és még nem is a mackónadrággal, csak már eljárt felette az idő) Bogdán Ádámnak kell védenie, Csernyánszki behívását még úgy ahogy megértettem, de hol marad példának okán Köteles? Belga élcsapatban véd magabiztosan, mégse kerülhet a válogatott közelébe…

Védők: Lázár Pál (Samsunspor), Fehér Zoltán (Győri ETO), Lipták Zoltán (Videoton FC), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank)

Védelem. Az utóbbi évtizedben talán mindig a védelembe volt a legnehezebb összegyúrni a keretet, és közülük kigyomlálni azt 4-5 embert, akik állandó tagok lehetnek.  Első, és legfontosabb kérdés, ami szemet szúrt. Ha Juhász Roland úgy sem játszhat majd sárgalapos eltiltás miatt a következő mérkőzésen, miért kell behívni a keretbe? Lázár jó ideje tétmeccset se játszott, mondjuk ezt nyáron nehéz is olyan bajnokságban (török) , ahol a bajnokság kezdetét eltolták egy hónappal. Megértjük, hadd játsszon. Halmosi? Nem is kommentálnám. Leandro. Be lehetne hívni, mégse. többet nem kérdezünk.

Középpályások: Elek Ákos (Videoton FC), Koman Vladimir (Sampdoria), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Koltai Tamás (Győri ETO), Czvitkovics Péter (KV Kortrijk), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (DVSC-TEVA)

A középpálya az, ahol a legjobb játékosok közül lehet csemegézhetni, avagy lehetne csemegézgetni, de mégsincsenek ott olyan nevek, akiknek illene ott lenniük. Stieber Zoltán. Az Aachent egész szezonban a hátán vitte, le is csapott rá a Mainz. Nemkell. Buzsáky Ákos. Feljutott az angol első osztályba a QPR-al, és technikailag nem sok magyar játékos veheti fel vele a versenyt. Nemkell.  Böde Dániel. Az előző bajnokság talán legnagyobb felfedezettje, egy barátságos mérkőzésen miért ne lehetne kipróbálni? Nemkell. Tőzsér Dániel. Már rég kinőtte a “kisfiús” szerepet, egyértelműen a belga Genk húzóembere, csapata legjobbja, akinek a góljával nyerték meg a szuperkupát is. Kell ennél jobb ajánlólevél? Úgy látszik, igen…

Támadók: Rudolf Gergely (Genoa), Szabics Imre (Sturm Graz), Priskin Tamás (Ipswich Town), Németh Krisztián (Olimpiakosz Pireusz)

A támadósor az egyetlen, amelybe nem lehet belekötni. Jelenleg itthonról nincs olyan játékos, aki érdemben hozzá tudna tenni a válogatott teljesítményéhez. (láthattuk Tököli mennyit ért ilyen idősen) Szalai, gyógyulj meg, úgy kellesz ennek a csapatnak, mint egy falat kenyér!

Célunk nem a bíráskodás, sem az okoskodás nem volt cikkünkkel, szimplán csak szurkolói szemmel kerestük azokat a játékosokat, akik kaphatnának egy (újabb) esélyt a nemzeti színekben. Tudjuk, mi magyarok a tíz millió szövetségi kapitány országa vagyunk, de igenis nézünk labdarúgást, és el tudjuk dönteni kik azok, akik megérdemelnék az esélyt.

Hozzászólások
  1. @ szerint:

    Jó lett a cikk. Gratulálok!
    Azonban két dologba mégis belekötnék:

    Leandronak semmi keresnivalója nemzetünk válogatottjában. Játéktudását elismerem, de a Himnuszunk és a magyar trikolor mondhatni semmit nem jelent neki.

    Halmosinak személy szerint örülök és szerintem jóval korábban lehetőséget kellet volna neki adni.

    Üdv.

  2. kudu90 szerint:

    Hát nem tudom, szerintem azért Leo-t érdemes lenne reaktiválni, lévén, hogy évek óta nincs megfelelő alternatív a balhátvéd posztra. Végül is csatár poszton hasonló a helyzet Nikolics megitélésénél, mostmár ő is megkapta az állampolgárságot.

Hozzászólás