A Scudetto várományosai

Posted: 2011. február 11. by kudu90 in Olasz labdarúgás
Címkék:

Sokan találgatnak, ki fogja megnyerni az Olasz bajnokság 2010/2011-es szezonját. Bár még sok idő van hátra a bajnokság végig, de mindenkinek van egy kedvenc, egy favorit. Véleményem szerint a bajnokságnak ebben a szakaszában még nyolc csapat esélyes arra, hogy elnyerje az idei Scudetto-t.

A nyolc csapat a következő: Juventus, Udinese, Palermo, As Roma, Lazio, Inter, Napoli és az Ac Milan.  Legközelebb az Ac Milan jár a bajnoki trófea elhódításához, mivel jelenleg ők vezetik a bajnokságot. Tény, hogy ebből nem lehet még messzemenő következtetéseket levonni, mert az Inter és a Napoli is nagyon közel van hozzájuk. Az Internek van egy elmaradt meccse, a Fiorentina ellem, amelyet ha megnyer, lőtávolba kerülnek a Milan mögött, két pontra felzárkózva mögéjük.  Az Inter most nagyon jó formában van mivel edző váltás történt a csapatnál, Rafael Benitez helyett Leonardo ült a kispadra és azóta sorozatban nyeri a meccseket. Legutóbb a Roma csapatát verték meg 5-3-ra egy kiélezett jó meccsen, azelőtt pedig a Bari-t verték 3-0-ra, míg eközben a Milan kétszer is csak döntetlenre volt képes. A piros-feketék a Lazio és a Genoa ellen is csak döntetlent tudott elérni előbbivel 0-0-t, utóbbival 1-1-t játszott. A Milannak, ha bajnok akar lenni gyorsan össze kell szedni magát, mert az üldözők sikerre éhesen loholnak a nyomukban. A Juventus az utóbbi időben egy kicsit gyengén teljesít, ennek köszönhetően a 8. helyen tanyáznak a bajnokságban, igaz az utolsó meccsüket megnyerték 3-1-re. Őket sem szabad még azért leírni, mert egy jó sorozattal még akár az élre is kerülhetnek, bár a fő céljuk az, hogy az első háromba bekerüljenek, hogy tudjanak a Bajnokok Ligájában indulni a következő szezonban. A következő fordulóban a Juve otthon fogadja az Inter csapatát, kiélezett összecsapásra számíthatunk, de tény, hogy hazai pályán a Juventus számíthat favoritnak.

Azért beszéljünk egy kicsit a Napoli csapatáról is, mert ők sincsenek elhanyagolható helyen, sőt sokan nem is számítottak volna a szezon elején egy ilyen jó teljesítményre a Napoli-tól.  Jelenleg a második helyen állnak, mindez nagyban köszönhető nagy részben Cavani-nak, aki viszi a hátán a csapatát. A bajnokságban eddig 18 gólnál jár, és hol van még a szezon vége. A Napoli a hétvégén a Roma otthonába látogat, ahol megint csak jó meccsre számíthatunk. Apropó, Roma! A „farkasok” jelenleg a 7. helyen állnak, de őket sem szabad leírni, mivel nagyon erős a keretük és a télen vettek is egy két új játékost. A Lazio-ban, a Palermo-ban és az Udinese-ben nem látok akkora erőt, mint az előbb említett öt csapatban. Nem érzem őket erősnek, mert gyengébb a keretük is valamivel, mint a másik öt csapatnak. Igaz az Udinese-ben van egy jó képességű játékos, aki sorozatban rúgja a gólokat, aki nem más, mint Di Natale, de ahogy azt a közmondás is mondja „Egy fecske nem csinál nyarat!”.Ettől függetlenül még ezen csapatok is okozhatnak újabb meglepetéseket és beleszólhatnak a „nagyok” harcába.

(foto:AP Photo)

Gazi Béla

Hozzászólások
  1. Bla szerint:

    Újra itt vagyok! :D :D

Hozzászólás