Barca – Arsenal, avagy hol dőlt el a továbbjutás?

Posted: 2011. március 11. by kudu90 in Spanyol labdarúgás
Címkék:

Hazai oldalról feltámadásról, vendég szempontból bírói befolyásról beszélnek. Hol az igazság? Megpróbáltunk utánajárni…

Fejtegetőzésbe nem szeretnék belemenni, illetve a cikknek sem összefoglaló jellege van. Ami tény, 3-1-re legyőzték a katalánok az ágyúsokat, úgy, hogy a vendégek kapura sem lőttek. Két véglet van, lehet imádni, és lehet szidni a Barcelonát, a második felvetésnek jelenleg Londonban lett több képviselője.

Nem kell ahhoz elvakult katalán drukkernek lenni, hogy láthassuk,  Xaviék olyan nyomás alá helyezték Nasriékat, amilyet az angol bajnokságban is csak nagyon keveset kapnak. A Wenger által feltolt védekezés nem az Arsenal fegyvere, így hazai oldalról az állandó letámadások és magabiztos labdatartás jelentette a különbséget a mérkőzésen . A mérkőzés után jöhetett Wenger szájkaratéja, meg, hogy Van Persie pályán maradásával megnyerték volna a mérkőzést. Mégis hogy? Megkérték volna Busacca játékvezető urat, hogy lőjön helyettük kapura?

Messi gólja újra élményszámba ment, és olyan plusz energiákat szabadított fel csapattársaiban, amit a mérkőzés előtt talán gondolni sem mertünk volna. Guardiola azzal húzta a legnagyobbat, hogy Xavi posztján Iniestát szerepeltette, akinek ezen a mérkőzésen minden összejött. Csak úgy, mint Van Persienek, csak neki ugye sárga lapból. Azt nem vitatom, Abidalnak is sárgát kellett volna kapnia, hiszen megmelegítette az egyik Arsenal játékos nyakát, persze csak hogy ne fázzon. A kis holland meg persze nem hallotta a sípot a katalán publikumtól. Érdekes módon a meccs addigi bármelyik szituációjában mindig meghallotta mindenki. No mindegy, elszállt az agya, reklamált is, a pályán semmit nem mutatott tehetségéből. Elrúgta a labdát? Igen. Volt már előtte sárga lapja, ami szintén meggondolatlanság volt részéről? Volt. Nincs miről tovább beszélni.

(Mellesleg Wenger úgy látszik pont mással volt elfoglalva, mikor Messit felrúgták, ami tizenegyest érdemelt volna. Persze, mindkét oldalra ugye nem tévedhet a játékvezető.)

Nézzük meg számokban a két fél közti különbséget:

–          A Barca 75%-ban birtokolta a labdát

–          Katalán oldalon 798 passz, ágyúsoknál 204

–          19 hazai kapuralövés, 0! vendég.

Tény, hogy a kiállítással a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe, de a mérkőzés képén ez egyáltalán nem érződött. Sem előtte, sem utána. Hazai oldalról nem Messit, hanem a végig Pitbullként küzdő, hajtó Mascheranot emelném ki, aki az utolsó pillanatokban Bendtner elől olyan ütemérzékkel és higgadtsággal mentett, ami csak a legnagyszerűbb játékosokra jellemző. Bravo!

Vendég oldalról csak Djourou és Wilshere játékát lehet kiemelni, no és persze a csereként beugró Almuniát. Rajtuk nem múlt. Csak a számokon. Ahogy vesszük. A számok nem hazudnak.

(photo:getty images)

Hozzászólások
  1. Mannequin szerint:

    Ahhoz képest, hogy írtad a cikk elején, hogy fejtegetőzésbe nem akarsz belemenni nagyon is sikerült. Aki nem “elvakult” barca szurkoló mindenki elismeri, hogy a kiállítás nem volt jogos. Ilyen kiélezett szituációban, ráadásul lendületben volt Van Persie.

    A cikk nagyon elfogult és igazságtalan.

  2. kudu90 szerint:

    Köszönöm észrevételed!
    Más kérdés az, hogy Van Persie első lapja törlesztés volt. A második pedig síp után elrúgta a labdát. Abidal pedig sárgát érdemelt volna tettéért ugyanúgy.
    Mellesleg nem vagyok “elvakult” Barca szurkoló, első meccsen elismertem, hogy jobb volt az Arsenal, de itt, és ezen a meccsen nem volt az, ezt pedig mindenkinek el kell ismerni.
    Igazságtalanságot pedig nem tudom hol fedeztél fel, fejtsd ki légyszives.

Hozzászólás